Op de Onewheel stock beelden maken

Een Onewheel is een fantastisch hulpmiddel dat op verrassende manieren kan worden gebruikt, zelfs buiten zijn oorspronkelijke doel als persoonlijk vervoersmiddel. Een van de meest opvallende en effectieve toepassingen van een Onewheel is als gimbal voor camera’s. Gimbals stabiliseren standaard op 3 assen en houden beelden waterpas en stabiel zonder trillingen in beeld. Horizontaal, verticaal en draaibewegingen. Bij bewegende beelden die lopend met een gimbal worden gemaakt zie je vaak de loopbeweging terug in de beelden. Ze zijn net niet lekker vloeiend. Je kan dat ondervangen met een drone maar die zijn op de meeste plekken waar je iets wil registreren niet toegestaan vanwege de No Fly Zones (NFZ). Een Onewheel is dus een goede aanvulling om dit probleem te verhelpen.

Via de ingebouwde gyroscopische technologie zorgt de Onewheel ervoor dat je altijd in balans blijft, zelfs op oneffen terrein. Samen met een camera en een 3-assige gimbal resulteert dit in in soepele en trillingsvrije opnames. In vergelijking met traditionele camerastatieven of rigs is een Onewheel een dynamische en mobiele oplossing waardoor je gemakkelijk kunt bewegen en de gewenste shots met buitengewone stabiliteit en wendbaarheid kan vastleggen.

Een Onewheel is zeer manoeuvreerbaar, waardoor het gemakkelijk is om snel van positie te veranderen tijdens het filmen. Dit is vooral handig bij het volgen van bewegende onderwerpen, zoals sporters of voertuigen. Met een Onewheel kun je vloeiend en naadloos vanuit verschillende hoeken filmen, terwijl je moeiteloos obstakels ontwijkt en je onderwerp nauwkeurig kunt volgen.

Ik zie de Onewheel vooral als een gimbal voor mijn voeten. De Onewheel past zich aan aan je bewegingen, wat resulteert in een beter vloeiende en stabiele beelden, zelfs op ongelijke ondergronden.

De Onewheel is perfect voor filmmakers die op zoek zijn naar unieke en dynamische camerashots. Het biedt een draagbaar alternatief voor zware en omvangrijke camerarigs, waardoor je veel vrijheid hebt om creatieve beelden vast te leggen. Het stelt mij ook in staat om trillingsvrije opnames te maken en snel van positie te veranderen tijdens het filmen en nieuwe mogelijkheden voor creatieve visies en unieke opnamestijlen. Hier zie je mij aan het werkt voor de TU Delft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *